Het programma

Bewuster om gaan met de uitdagingen van het leven!

M & M is een pakket van zes lessen voor kinderen.

De MBSR zoals ontwikkelt door Jon Kabat-Zinn ligt aan de basis van dit programma. In deze mindfulness training brengt hij de essentie van Oosterse wijsheid en de zorgvuldigheid van de Westerse wetenschap samen. Zijn wetenschappelijk onderzoek laat zien, dat een 'Mindful-Leven' grote invloed heeft op je persoonlijk welbevinden.

De MSBR heeft hij ontwikkeld voor volwassenen. Mindfulness en Movement voor kinderen volgt inhoudelijk het kader van de MSBR én is daarnaast volledig afgestemd op de verschillende ontwikkelingsfasen van een kind. Hiervoor is gebruik gemaakt van Awareness Through the Body (ATB). Een bijzondere manier van werken met kinderen en jong volwassenen, waar bijna 25 jaar diepgaande expertise aan ten grondslag ligt. ATB biedt een rijk scala aan oefeningen die naadloos aansluiten op de MBSR. Waaronder verschillende 'kindvriendelijke' varianten van de loopmeditatie, lichaamsscan en de zitmeditatie.

Een aantrekkelijk programma

Het resultaat is een leuk en creatief pakket om Aandacht te trainen. Een voor kinderen boeiende vorm die het aantrekkelijk maakt en hen daadwerkelijk motiveert te oefenen met Aandacht! Een speels ervaren en onderzoeken van zowel verstilling als dynamiek. Mindfulness en Movement is op de eerste plaats gewoon leuk!


mindfulness & movement kinderen programma